Assalamualaikum WBT (^_^)



Rutin harian ana berubah lagi…

November 09 menjadi titik tolak berubah dari satu fasa kepada fasa yang lain…

Mahu atau tidak kita perlu ke depan, menjalani jua kehidupan ini…

November merupakan bulan yang ana tunggu2 setiap tahun…

Hehe…. Dapat something special dari ibu @ adikberadik @ sahabat2 (^_^)

Tapi beza tahun nie (2009), kalau boleh taknak la November tu menjelang… huhu…

Sebab tu juga kot tak update blog nie…

Aktiviti yang Allah aturkan buat hidup ana. Rasa bersyukur tak terhingga kepadaNya.

“ Sesungguhnya apa yang Allah berikan kepada kita, jauh lebih besar dari yang di ambilnya. Dan apa yang ditinggalkan untuk kita, jauh lebih besar dari apa yang di tarikNya. Nikmat yang dikurniaNya tidak terbatas. Sungguh rasa syukur yang dipanjatkan tidak sebanding dengan nikmat yang dilimpahkan”

Mungkin itu yang ana dapat ungkapkan.



18 Oct detik terakhir dan pertama. Terakhir utk orang yang ana sayangi pergi meninggalkan ana (Al-Fatihah bt arwah datuk ana yang disayangi), dan dihari tersebut jua Allah mengantikan dengan yang lebih baik. Syukur alhamdulillah…. ( biarlah ana nak berbicara hari nie, diharap blog ni menjadi catatan perjalanan hidup ana buat tatapan family kami kelak)

1 Nov 09 Presentation report LI.
(Berkesempatan berjumpa dgn sahabat2 seperjuangan)


7 Nov my birthday
“melepasi garis umur suku abad, berubah ke fasa kehidupan yang lebih matang (^_^)”


9 Nov Hantar report LI
(bermakna ana dah “complete”kan study ana utk dapatkan ijazah) Alhamdulillah.


11 Nov dipanggil temuduga untuk bekerja.


12 Nov ana memulakan kerjaya sebagai “Penolong Akauntan”. Alhamdulillah.


15 Nov Birthday abang ana.


16 Nov Birthday abah ana.


Selepas 20 Nov 09 insyaAllah :


27 Nov menyambut Aidiladha ….
“InsyaAllah pada tarikh nie, ana nak umumkan sesuatu(^_^)”
(nantikan entry yang seterusnya)

****

P/s : Syukuri setiap nikmat yang Allah sediakan buat kita, InsyaAllah Allah tambahi lagi nikmatNya. Syukuri dan redhai setiap yang Allah anugerahkan utk kita, pasti Allah tidak akan sia2kan kita. Bahagia itu bukan pada harta yang bertimbun, tapi bahagia itu apa yang boleh membuatkan kita berlapang dada pada setiap apa yang dikurniai olehNya(^_^).


2 comments:

Cik Awan Butirstar said...

kehidupan adalah perubahan

NUR HIDAYATI said...

YA ALLAH JADIKAN KEHIDUPANKU HARI INI LEBIH BAIK DARI SEMALAM, DAN ESOK LEBIH BAIK DARI HARI INI